Var fjärde relation börjar på nätet

KÄRLEKSLOTTERI Nu är det lika vanligt att hitta en partner via nätet som genom vänner, visar en ny Sifo-undersökning. Nästan vart fjärde förhållande, 23 procent, inleds på en nätdejtingsajt. Utbudet av potentiella partner är förföriskt stort, men många måste dejta flitigt innan det tänder till. Katharina hade nätdejtat i några år innan hon mötte Mathias. Inom ett år var de gifta och hade köpt hus.

Maria Carling
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Familjen Jonsson står det på det aprikosfärgade huset i Nynäshamn. För bara 1,5 år sen var Katharina ensamstående mamma och hade nästan gett upp tanken på att träffa någon att få fler barn med trots att hon inte ens var 30. Hon hade varit med på en nätdejtingsajt ganska länge och träffat ett antal killar. Men det tände aldrig till. Många gånger hade hon varit ute med någon som började prata om ”nästa gång vi ses ...”, medan hon själv bara längtade efter att dra så fort som möjligt.

Mathias var singel sen en tid efter att ha levt i ett längre förhållande. Han hade investerat en trerummare, renoverat den, köpt en Volvo V50 och kände sig redo för att låta den stora kärleken flytta in hos honom. Båda var ganska nya på nätdejtingsajten när deras vägar korsades.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons