Tio minnesvärda Youtube- ögonblick med Steve Jobs

SvD har sammanfattat Steve Jobs karriär i tio väl valda youtubeklipp. Från succéer till misslyckanden (minns du till exempel the Itunes Phone?). I bland är Jobs ödmjuk (som i Stanford-talet) och i bland arrogant (som när han ger sig på Bill Gates och Microsoft). Men världen tycks aldrig få nog av mannen som gjorde datorn till en användbar leksak.

Mark Malmström
Publicerad
Annons

Ett exempel på när hur kaxig Steve Jobs kan vara när han lägger den sidan till. Flera gånger tidigare har Jobs gett sig på konkurrenterna Microsoft. Bland annat har han kallat deras produkter smaklösa och fula. En annan vass favorit är när Steve Jobs lika giftigt som skämtsamt förklarar att Itunes på Windows är att likna med att ett glas isvatten i helvetet.

Steve Jobs tal för studenter på Stanford University är redan legendariskt. Jobs berättar personligt om hans egen collegetid, som blev avbruten när han bestämde sig för att hoppa av. Han pratar också om sitt möte med döden och respekten han har för sitt eget öde. Det drygt 15 minuter långa talet visar en av världens mest framgångsrika företagsledare och visionärer i sitt livs kanske ödmjukaste offentliga framträdande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons