”Ytterst få står ut med att äta bantarkost”

Det spelar inte någon roll vilken bantarkost man väljer. Uthålligheten är ändå så dålig, oavsett vad man väljer, att man lika gärna kan bestämma sig för det man tycker passar bäst, skriver Stephan Rössner.
Det spelar inte någon roll vilken bantarkost man väljer. Uthålligheten är ändå så dålig, oavsett vad man väljer, att man lika gärna kan bestämma sig för det man tycker passar bäst, skriver Stephan Rössner. Foto: Linda Forsell

Kostfrågor är och förblir svårbearbetade. Det är forskningens reali­tet att det ständigt kommer att dyka upp nya resultat som ifrågasätter och omprövar men hela tiden flyttar kunskapsfronten lite framåt, skriver professor Stephan Rössner.

Publicerad
Annons

Oavbrutet kommer nya rön om kostfrågor och vår livsstil. Livsmedelsverket har med de bästa experter som inte bara Sverige utan världen kan uppbringa gjort en kritisk analys baserad på vår samlade kunskap och kommit fram till rekommendationer som inte ändrat sig mer än marginellt under de senare decennierna. Det inte sant när folk påstår att ”man vet inte vad man ska tro, därför att forskarna ändrar sig oavbrutet”. Men det är forskningens realitet att det ständigt kommer att dyka upp nya resultat som ifrågasätter och omprövar men hela tiden flyttar kunskapsfronten lite framåt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons