ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Varje flykting som lämnat sitt land har rest till Mars”

Samira Motazedi har kritiserat den iranska regimen öppet. Men Migrationsverket anser att hon saknar asylskäl.
Samira Motazedi har kritiserat den iranska regimen öppet. Men Migrationsverket anser att hon saknar asylskäl. Foto: Privat.

Författaren Samira Motazedi är säker på att hon blir dödad om hon återvänder till Iran. Ändå utvisas hon från Sverige. SvD publicerar här ett utdrag ur hennes blogg – om saknad, mardrömmar och Migrationsverkets tystnad.

Publicerad

Han heter Sean men jag kallar honom för Apollon. Jag har bott med honom i snart två månader och jag trodde aldrig att en tiomånaders bebis skulle kunna axla ett sådant stort ansvar.

Plötsligt insåg jag att Apollon har fyllt varenda hörn av mitt hjärta, alla tomma platser, blivit min mor, min kamrat, min lekkamrat, min samtalspartner. Jag tillbringar hela dagarna med honom, luktar på honom, förstår hans blickar. Numera vet jag att Apollon inte tycker om kyckling, men älskar kokta morötter. Och Apollon känner mig, han vet att herr lejon finns broderad på min blus, och så fort jag frågar var herr lejon finns, pekar han med sina små fingrar, siktar med dem rakt mot mitt hjärta.

Laddar…