Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Hemmakvällar är inget för mig”

Victoria Silvstedt.
Victoria Silvstedt.

Victoria Silvstedt dansar till David Guetta, packar upp resväskan och träffar prins Albert av Monaco.

Text: Rebecka Ericson - 12 november 2022
Annons

När jag kommer hem till Monaco från New York är det fredag och sista dagen av Monaco Boat Show. Solen skiner och lyxyachterna ligger på rad i hamnen medan jag går med bara ben längs vattnet. Jag träffar mina vänner på en uteservering för lunch. Vi uppdaterar varandra på vad som hänt sedan sist och börjar värma upp inför kvällen. Alla är laddade och hela staden sjuder av liv.

Båtshowen har varit stor i år, av förklarliga skäl större än de senaste två åren. Jag stöter på fler gamla bekanta i den ljumma Monaco-kvällen. Vi tar oss till en privat klubb – anordnad av gänget som driver Nammos på Mykonos. De är influgna från den grekiska ön kvällen till ära. David Guetta har en privatspelning och jag dansar hela natten.

Morgonen är min bästa stund på dagen. Så jag kliver upp i tid på lördagen och tar en powerwalk längs vattnet, bort mot klipporna. Sedan unnar jag mig en avslappnande massage och frukost i lugn och ro.

Den här lördagen pockar både min lägenhet och mejlkorg på min uppmärksamhet. Jag har fortfarande inte packat upp efter New York-resan, men nu tömmer jag väskorna och passar samtidigt på att städa mina garderober. Sedan är det inkorgens tur att få sig en omgång och jag organiserar mina mejl inför den kommande veckan.

Annons
Annons

Hemmakvällar är inget för mig. Mina vänner och jag tillbringar i stället lördagskvällen på restaurangen och nattklubben Twiga. Vi har ett stort bord och beställer in allt från pasta till sushi. Jag äter pasta och lämnar sushin till de andra. Underhållningen är en show med brasilianskt cabaret-tema – hela restaurangen sprakar av färger.

På söndag morgon sover jag länge, det är nog jetlagen som fortfarande spökar. Väl uppe gör jag i ordning ett glas hett vatten med pressad citron och en sellerijuice. Tjugo minuter senare kokar jag glutenfri havregrynsgröt som jag toppar med kanel, valnötter, banan, macapulver, blåbär och mandelmjölk.

I eftermiddag ska jag gå på ett stort evenemang. Men innan dess hinner jag med en promenad till en underbar ekologisk affär innan jag äter lunch med en väninna.

Under dagen har ostindiefararen Götheborg ankommit till Monaco och palatset skjuter salut för att välkomna nytillskottet i hamnen. En ganska mäktig upplevelse. Svenska konsulatet har anordnat en tillställning för att uppmärksamma skeppets ankomst. På festen ska ett konstverk i form av en elefant av återvunnen akrylplast skänkas till prins Albert av Monaco. Han får den för sitt arbete för The Perfect World Foundation. Pernilla Wiberg, Martin Stenmarck och jag är med på evenemanget eftersom vi är ambassadörer för organisationen och ska ge prins Albert elefanten.

Senare på kvällen skiner solen fortfarande och jag byter den blå klänningen jag haft på eventet mot shorts och t-shirt. Från min balkong ser jag ner på hamnen där antalet lyxyachter är färre än i början av helgen. Sida vid sida med lyxyachterna guppar Götheborg. Snart seglar skeppet vidare, och nästa helg kommer dess besättning att befinna sig någon annanstans i världen. Det kommer nog jag också, för det är sällan jag är på samma plats flera helger i rad.

Annons