HQ Bank - total katastrof!

Styrelsen i HQ Bank har nu mindre än ett dygn på sig att hitta en fusionspartner eller köpare. Annars kommer hela företaget att likvideras, och tillgångarna säljas. ”Total katastrof”, säger Sven Hagströmer, storägare och ordförande i Öresund.

Helene Almqvist, Jan Almgren, Jacob Bursell
Publicerad
Annons

Finansinspektionens besked, levererat strax före lunch igår, slog ned som en bomb i Finanssverige. Sannolikt hade få förväntat sig ett så pass tufft agerande från myndigheten. Sven Hagström, ordförande i Öresund, en av HQ:s huvudägare, var under fredagskvällen på fest på Karolinska Institutet när Mikael Nachemson, ordförande i HQ Bank, hörde av sig med ett sms: ”Kom till kontoret omedelbart. Katastrof.”, löd det korta meddelandet. Sven Hagströmer fick resa sig och lämna festen, där man högtidlighöll hans anfader Anders Johan Hagströmer, grundare av institutet.

– Det var en rätt bisarr känsla att ena sekunden sitta med och hylla en gammal släkting och nästa stund drabbas av det här. Kvällen slutade med att jag satt uppe på Finansinspektionen vid midnatt - fortfarande i frack - och fick ärendet draget för mig tillsammans med några andra från HQ Bank, säger en skärrad Sven Hagströmer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons