Analys

Buropen lär inte vänta på sig för Securitas

På onsdag är det dags för Securitas kapitalmarknadsdag. En förlorad budstrid och en ordentlig aktiedipp har fått de mindre ägarna att surna till rejält. Om inte vd Alf Göransson drar ett par kaniner ur hatten och slänger fram ett par äss från rockärmen på den stora dagen lär inte buropen vänta på sig.

Publicerad
Annons

I fredags stod det klart att Stanley Black & Decker vann budstriden om Niscayah. Förloraren Securitas huvudägare Melker Schörling, Gustaf Douglas via Mesab och Latour tvingades slänga in handduken och acceptera kontantbudet på 18 kronor. Värdet på Securitas bud, bestående av den egna aktien, var knappt 16 kronor när det lanserades i maj, men tappade sedan stadigt i värde. Securitas ovilja att krydda budet med antingen ett kontant alternativ eller en kontantdel fällde planen att köpa tillbaka det gamla dotterbolaget.

Men det är klart, med Securitas skuldbörda, hade det varit tufft att sockra budet tillräckligt utan att slå i det egna lånetaket. Securitas trista börsresa i år, har nu lockat fram spekulationer om bud från de båda huvudägarna Melker Schörling och Gustaf Douglas. De båda herrarna har dock sannolikt lärt sig en del av det halvtaffliga uppköpsförsöket av Niscayah.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons