ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Köttbullar med asiatisk krydda

Låt ingefära, soja och färsk koriander sätta smak på köttbullarna. Lika enkelt som smakrikt.

Publicerad
Foto: Janerik Henriksson / TT

Asiatiska köttbullar

4 personer

Köttbullar:

500 g fläskfärs
1 kruka färsk koriander, finhackad
1/2 dl ströbröd
1/2 dl superfinhackad rödlök
1/2 chili, finhackad
2 msk soja
1 msk fisksås
3 cm ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, rivna
1 ägg, uppvispat
1 lime, rivet skal och lite saft
2 tsk socker

Till servering:

Ris

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna men se till att spara lite av koriandern till garnering. Låt smeten stå och vila i 20-30 minuter.

2. Sätt ugnen på 225°

3. Rulla köttbullarna till små fina bollar och grädda dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, i ca 20 minuter eller tills köttbullarna är gyllenbruna.

4. Lägg upp i en fin skål tillsammans med ris och toppa med koriander.