Experten: Fem misstag din dejt borde undvikit

Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén

Frågeställaren blir bjuden på dejt med bubbel och picknick – men fick fixa dryck och snacks själv. SvD:s etikettsexpert tycker att hen ska be dejten om en Swish-betalning för bubblet.

Uppdaterad
Publicerad
Sofia Larsson.

Sofia Larsson.

Annons

Fråga: Jag gick på en dejt som kändes sådär halvkul, med en kille jag träffat via en app. Men när han föreslog en bubbelpicknick veckan därpå kände jag ändå ”Kul! Jag ger det en chans”. Två timmar innan vi skulle ses skickar han ett sms om att han inte haft tid att köpa något bubbel och undrar om jag kunde göra det. Jag blev lite förvånad, men gjorde det. Tänkte att eftersom han inte haft tid att köpa det så har han säkert inte köpt några snacks heller, så jag gjorde även det.

Jag hade rätt. Fem minuter innan vi ska ses ringer han och frågar ”om han ska köpa med sig nåt”. Jag sa att jag fixat det (och tänkte att han säkert skulle ersätta mig för det senare). På själva picknicken – där han alltså endast bidrog med en filt – pratade han bara om jobb medan han drog i sig större delen av bubblet. Jag frågade om det var på grund av jobbet som han inte haft tid att handla, men nej, han hade haft semester och ”bara chillat”. Vi skildes ganska snabbt åt, detta utan att han erbjöd att betala för det jag köpt, eller ens hälften.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons