Fridolin: Vattenfalls vd ska följa riksdagens beslut

Vattenfalls nytillträdde vd Magnus Hall är redan i hetluften. Efter att ha kritiserat effekterna av den nya regeringen energiuppgörelse har han fått utstå hård kritik. Partiets ledare Gustav Fridolin kommenterade i dag händelserna i Ekots lördagsintervju.

Publicerad
 Gustav Fridolin (MP)  
Gustav Fridolin ger i stort sett insatsen tillbaka på Unibet när det gäller posten som utbildningsminister. Pratar gärna om sina erfarenheter från tiden som folkhögskolelärare. Skolan är dock en viktig fråga för Socialdemokraterna också.

Gustav Fridolin (MP) Gustav Fridolin ger i stort sett insatsen tillbaka på Unibet när det gäller posten som utbildningsminister. Pratar gärna om sina erfarenheter från tiden som folkhögskolelärare. Skolan är dock en viktig fråga för Socialdemokraterna också.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Vattenfalls nya vd Magnus Hall tillträdde den 1 oktober 2014.

Vattenfalls nya vd Magnus Hall tillträdde den 1 oktober 2014.

Foto: VILHELM STOKSTAD/TT
Annons

Det var i en intervju med Dagens Industri som Magnus Hall kritiserade effekterna av den uppgörelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort om kärnkraften. Den innebär bland annat att Vattenfalls förberedelser för att eventuellt bygga nya kärnkraftsreaktorer vid Ringhals måste avbrytas. Dessutom ska kostnaderna för kärnkraften höjas.

Kritiken fick fäste hos framför allt Miljöpartiets talesperson i energipolitiska frågor, Lise Nordin. I veckan krävde hon Halls avgång om han inte rättar sig efter den nya överenskommelsen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons