ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Nu visar smyckesindustrin intresse för ditt guld

Trots att den totala efterfrågan på guld minskar så verkar suget efter guldsmycken vara intakt – eller till och med växande. Efterfrågan på guld hos världens smyckesindustrier ökade nämligen med 12 procent under årets första kvartal jämfört med samma period i fjol, enligt branschorganisationen World Gold Council.

Anna K Eriksson
Publicerad

Totalt sett har efterfrågan på guld sjunkit i världen. En jämförelse mellan 2012 års sista och 2013 års första kvartal visar en nedgång på hela 19 procent – och en nedgång med 13 procent om man bara jämför årens första kvartal, enligt World Gold Councils senaste kvartalsrapport. Men när det kommer till smyckesindustrin så ökar suget efter guld markant, särskilt i Kina och Indien.

Den kinesiska efterfrågan växte med 19 procent under första kvartal, jämfört med samma period 2012. I Indien och Mellanöstern var ökningen 15 procent. I USA sågs en mindre uppgång med 6 procent, men det är samtidigt den första ökningen sedan 2005. Totalt sett gjorde världens smyckesindustri anspråk på 551 ton guld värt nästan 29 miljarder dollar under årets tre första måander.

Laddar…