Recension

Inifrån. Makten, myglet, politikenFlyhänt med facit i hand

Thomas Bodström (född 1962) är bosatt i Nacka och driver advokatfirman Bodström och Borgström tillsammans med Claes Borgström.
Thomas Bodström (född 1962) är bosatt i Nacka och driver advokatfirman Bodström och Borgström tillsammans med Claes Borgström. Foto: THRON ULLBERG
Håkan Arvidsson
Publicerad
Annons

Thomas Bodström har lämnat politiken och återgått till yrket som advokat. Uppenbarligen har han känt ett starkt behov av att summera sina erfarenheter från åren som professionell politiker och minister i två socialdemokratiska regeringar. Det är på många sätt ett utmärkt initiativ och det blir inte sämre av att han gör det med stor öppenhet och även en viss självkritik.

För mig har Bodström aldrig framstått som någon tänkare och ideolog. Det intryck jag fått har mer varit bilden av en ytlig politiker men en skicklig teknokrat. På den punkten måste jag emellertid revidera mitt omdöme. Bodström levererar i sin bok en förvånansvärd insikt i de svårigheter som dagens socialdemokrati brottas med och han är också medveten om deras djup. Med klarsyn och pragmatism diskuterar han en rad av de frågor som under de senaste decennierna klyvt socialdemokratin i olika fientliga läger.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons