ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hon vill räta upp skev Malmöbild

Malmö byter ut sin starke man mot en bestämd kvinna. 39-åriga Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vill tvätta bort Malmös rykte som gangsterstad och tackla stadens segregationsproblematik och höga arbetslöshet med ”sociala investeringar”.

Ia Wadendal
Uppdaterad
Publicerad

MALMÖ
Snart fylls Malmö arena av eurovisionsschlagerlåtar och hundratusentals besökare som väntas höja intäkterna hos stadens restauranger, butiker och taxibolag. De 25,8 miljoner kronor som Malmö och Region Skåne pungar ut med för att visa den sydsvenska staden från sin bästa sida, är väl spenderade pengar menar Katrin Stjernfeldt Jammeh.

– Ja, det är det. Det blir det största tv-sända arrangemanget vi haft om man bortser från de stora sportarrangemangen, och man räknar med att dra in 150 miljoner kronor. Det är till stor nytta för regionens företag och turismen här. Det är bra att visa upp att Malmö har den här styrkan, och samtidigt det positiva med stadens litenhet och närhet, säger skolkommunalrådet som i sommar blir ordförande i kommunstyrelsen och efterträder den 69-årige Ilmar Reepalu – Malmösossarnas starke man med 19 år på sin post.

Laddar…