Direkt från fiskdisk till tallrik

Bar, Blaiseholmens akvarium och restaurang
Bar, Blaiseholmens akvarium och restaurang Foto: MORGAN EKNER
Publicerad
Annons

På Blasieholmens Akvarium och Restaurang välkomnar man fiskens återkomst, även om man inte direkt har märkt av att den har varit borta.

– Det har pratats väldigt mycket kött de senaste åren, säger delägaren och pressansvariga Lotta Norström.

Äter du inte middag eller lunch på Bar kan du köpa med dig färska råvaror hem från restaurangens saluhall. Hela konceptet bygger på idén att man pekar ut och väljer vad som ska hamna på tallriken, eller i matkassen.

Som restauranggäst hänvisas du gärna fram till glasdisken eller akvariet för att se vad som bjuds i form av dagens fångst. Du talar också om för kocken hur du vill ha den tillredd, kokt eller grillad.

– Vid bordet beställer man tillbehör och såser, man kan variera och byta hur man vill, säger Lotta Norström.

Mest populärt just nu är Skrei, som hade premiär på Bar den 15 januari, men även havskatt och röding tillhör bäst- säljarna. Dagens fångst varierar, men så ofta det går tar man in lite ovanliga fiskar, som exempelvis fjärsing och knot, om inte annat för syns skull.

Adress: Blasieholmsgatan 4A

Öppet: Måndag till lördag lunch, middag, avhämtning. Söndag middag, avhämtning

Hanna Dunér

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons