Gråtande anhöriga följde bärgningen

Vrakdelar och kroppar drogs upp ur havet sydväst om Borneo när sökandet efter det försvunna Air Asia-planet närmade sig slutet. Anhöriga, som följde bärgningsarbetet på tv, bröt ihop när deras sista hopp släcktes.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det som från början såg ut att kunna vara en parallell till mysteriet med den i mars spårlöst försvunna malaysiska flighten MH370, fick efter tre dagars intensivt sökande i Javasjön sin lösning på tisdagen. Sedan vrakdelar i bolagets röd-vita färger, delar som senare av det indonesiska räddningsverket bekräftades komma från flight QZ8501, siktats gick det hela snabbt. En skugga med formen av ett flygplan upptäcktes av flygvapnet och snart sågs också den första, uppsvullna kroppen flyta omkring på havsytan, följd av fler.

Allt räddningsmanskap flyttades till fyndplatsen, med uppgift att bärga alla föremål och kroppar. Indonesisk tv visade hur kroppar och vrakdelar bärgades ur det kristallklara, grunda havet. Sikten var så bra att föremål på botten kunde ses med blotta ögat, skrev lokala medier.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons