ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Så har livet blivit med smartphone

Den smarta mobiltelefonen är en regelrätt multikonstnär som, utrustad med rätt appar, klarar av att ersätta åtskilliga prylar. Mobiltelefonen finns alltid med oss, alltid inom räckhåll och pockar på vår uppmärksamhet. Den har inte bara påverkat marknaden, kanske har den också påverkat hur vi interagerar med varandra.

Adam Erlandsson
Publicerad
Annons

Mp3-spelaren är det kanske tydligaste offret för mobiltelefonbödelns bila. Den lilla mp3-spelaren hade en funktion – att spela upp komprimerade musikfiler. Det är något som dagens mobiltelefoner klarar alldeles utmärkt. Faktiskt var det så att många förutspådde att mp3-spelarens dagar var räknade långt innan den smarta mobiltelefonens intåg. Och i dag, när tjänster som Spotify och Wimp tagit över en allt större del av vårt lyssnande, har den inte en chans. Vem köper en mp3-spelare i dag?

De flesta tillverkarna av mp3-spelare har antingen gått under, omstrukturerat sin verksamhet till andra produkter eller så för de en tynande tillvaro i elektronikbutikernas reabackar och mer eller mindre obskyra lågprissajter.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons