TV-succé skapar bostadsboom

Sedan den populära tv-serien Solsidan har haft säsongspremiär har trycket på orten Saltsjöbaden ökat med knappt 90 procent bostadssajten Hemnet. Det skriver Aftonbladet.

SvD Näringsliv
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Hemnets försäljningsdirektör Andreas Löwgren säger till tidningen att man verkligen kan tala om en ”Solsidaneffekt”. Humorserien Solsidan med bland andra Johan Rheborg, Mia Skäringer och Felix Herngren ses varje vecka av nästan två miljoner tittare och nu märks tydliga avtryck på bostadsmarknaden. Enligt Aftonbladet har antalet sökningar på just Saltsjöbaden ökat med knappt 90 procent på bostadssajten Hemnet efter att serien hade sin säsongspremiär den 7 oktober.

– Jag tror att det är en kombination av människor som dels är nyfikna på hur husen ser ut i Saltsjöbaden, men också folk som blir seriöst intresserade av att flytta dit efter att ha sett serien, säger Andreas Löwgren på Hemnet till tidningen. En annan effekt som Hemnet har märkt är att antalet besökare på sajten sjunker kraftigt när tv-serien sänds, vilket är söndagar kl 20.00.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons