Tre beslut från S-kongressen

Här är tre beslut som togs på S-kongressen i Västerås.

Publicerad
Annons
  • Investeringarna ska öka i relation till BNP, ”vissa skatter” kan höjas och AP-fondernas ska kunna placera i investeringar som bostadsbyggande och infrastruktur. Besluten firades som en seger av SSU och flera vänsterinriktade distrikt – tanken är att det med en mer offensiv finanspolitik ska det bli lättare att nå målet om lägst arbetslöshet i Europa 2020 – men frågan är vilka förändringar besluten kommer att leda till i praktiken.
  • Även beslutet om en individualiserad föräldraförsäkring firades efter att klubban slagit i bordet och markerat den nya skrivningen. (Tidigare var målet ett jämställt uttag.) Ett bekymmer, menar kritikerna, är att det ingenstans sägs när partiet har som ambition att genomföra förändringen.
  • Anställningsformen allmän visstid ska begränsas; hädanefter ska det finnas objektiva skäl för visstidsanställningar, vill S. Hur ett sådant beslut ska konkretiseras rådde det dock skilda meningar om bland ombuden. Oklart var också hur partiet ska baxa beslutet genom riksdagen.
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons