Zlatan om Hanssons uttalande: ”Har inte med fotboll att göra”

Gamle tv-profilen Bosse Hansson blev portad från AIK:s pressläktare efter att kallat spelare för ”svartingar”. Nu ger Zlatan Ibrahimovic sin syn på saken.

– Det har inget med fotboll att göra, säger han till Kanal 5.

SvD
Publicerad
Annons

Det är Sportbladet som citerar en intervju som Kanal 5 gjort med Zlatan och som sänds på tisdagen i samband med VM-kvalmatchen mot Tyskland. Ibrahimovic kommenterar incidenten då Hanssons uttalanden av misstag gick ut i Radiosportens webbsändning.

– Nej, jag har inte hört det där. Jag har fått läsa lite i tidningar om det. För mig är fotboll en religion, och alla är välkomna. Spelar ingen roll vart du kommer ifrån eller om du är vit, svart, kines eller vad du än är. För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna. Det är därför vi spelar fotboll och det är så vi kopplas ihop. Alla kan få göra det och utföra det och framför allt spelar det ingen roll var man kommer ifrån. Jag har inte satt mig in i det där, men det är inget som har med fotboll att göra, absolut inte. Eller med någonting över huvud taget att göra, någonstans, säger Zlatan.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons