ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Bila i Portugal

Portugals landsbygd formligen kryllar av stämningsfulla boenden utanför hotellfåran, från enklaste bo-på-lantgård till fina gamla familjegods. Med hyrbil från Lissabon når man enkelt några av de bästa. Under en veckas rundresa hinner man utan brådska se stora delar av landet och bo minnesvärt varje dag.

TOMAS TRANÆUS
Publicerad
Annons

Resan börjar i Lissabon. En rolig utveckling de senaste åren är vågen av hostels, det vill säga enklare hotell inriktade på yngre resenärer, med såväl sovsalar som vanliga rum och stora gemensamma utrymmen. Den här nya boendeformen fyller det hål som fanns mellan de hundörade linoleumgolvens och iskalla aluminiumfönstrens pensionat och hotellkedjornas färglösa mellanklassboende. Plötsligt finns det massor att välja på i den lägre prisklassen.

Förutom de prisbelönta och omskrivna Travellers House, Lisbon Lounge Hostel och Rossio Hostel finns t ex Lisbon Dreams, Alfama Patio och Lavra Guest House. Något dyrare och mer privata är Puravida och Casa Costa do Castelo, och riktigt dyrt och överdådigt är Palacete Chafariz d'El Rei, ett mycket omsorgsfullt renoverat privatpalats i Alfama. Alla har hemsidor under respektive namn.

Laddar…