Kulturhuset och Stadsteatern slås ihop

Det kritiserade förslaget om en fusion av Kulturhuset och Stadsteatern i Stockholm klubbades igår av kommunstyrelsen.

– Vi tycker att den här frågan har hanterats på ett uppseendeväckande sätt utan riktigt underlag, säger oppositionsborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Erika Hallhagen
Publicerad
Annons

Det var i höstas som kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt meddelade förslaget om sammanslagningen av de två kulturinstitutionerna till en. Den 18 februari fattas det slutgiltiga beslutet i kommunfullmäktige, men gårdagens omröstning där bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade emot får ses som en stark indikation på att fusionen blir verklighet. Verksamheterna slås då ihop i en gemensam organisation inom stadsteaterbolaget, vilket innebär att Kulturhuset och de fem biblioteken i huset bolagiseras och lämnar Kulturförvaltningen.

– Vi är glada över att vi har kunnat komma fram till det här beslutet och att det finns en så bred majoritet som inkluderar Socialdemokraterna, säger Rasmus Jonlund (FP), ledamot i kulturnämnden. Han sitter även i Stadsteaterns styrelse och konstaterar att även Miljöpartiet var positiva till förslaget vid deras senaste möte.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons