Klüft och Kristiansson i sponsorbråk – vägrar bära logga

MARIEHAMN Carolina Klüft och Patrik Kristiansson känner sig illa behandlade av Expressen – som också är en av friidrottslandslagets största sponsorer. Inför VM slipper därför paret, liksom deras tränare, att ha på sig kläder med tidningens logotype.

Anders Lindblad
Publicerad
Annons

Ett infekterat sponsorbråk har blossat upp i landslaget inför VM i Helsingfors.
Under förläget på Åland vägrar Carolina Klüft, Patrik Kristiansson samt deras tränare Agne Bergvall och Miro Zalar, att göra reklam för Expressen. Detta trots att tidningen är en av friidrottsförbundets fyra största sponsorer. Däremot finns ingen bojkott mot tidningens journalister.

Vid ett landslagsmöte i söndags kväll beslutade förbundsledningen, med ordföranden Yngve Andersson och generalsekreteraren Lennart Karlberg i spetsen, att Klüft, Kristiansson och Bergvall (Zalar ingår inte i truppen) fick ta bort Expressens logga från sina kläder.
– Det var inget svårt beslut, eftersom det inte var första gången frågan varit uppe till diskussion. Däremot var vi helt överens om att det inte finns någon anledning för övriga i truppen att sympati-strejka, säger Karlberg.
Enligt Karlberg anser Klüft och Kristiansson att Expressen ”gått över gränsen” i några fall.
– Man har bland annat utnyttjat ”Carros” namn i ett helt annat ämne och skrivit om Patrik på ett kränkande sätt som vi inte anser vara anständigt, säger Karlberg.
– Vi förstår att de är offentliga personer och hårdbevakade, men det måste finnas en gräns. Sedan i våras för vi en löpande diskussion med Expressen och den kommer vi fortsätta med.
Expressen gick in som sponsor i friidrottsförbundet inför OS i fjol. Avtalet löper till och med EM i Göteborg nästa år, men flera personer bland aktiva och ledare, som SvD talat med, vill att kontraktet bryts snarast.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons