Tommy Myllymäki skar sig illa på träning

En vecka före finalen i kock-EM skar sig Sveriges deltagare Tommy Myllymäki så illa att han fick besöka akuten.

Joanna Drevinger
Publicerad
Annons
Kocken Tommy Myllymäki skar sig illa på träningen inför kock-Em, Bocuse d'Or Europe. Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Inte för en sekund tänkte jag att inte inte skulle kunna fortsätta. Tommy Myllymäki

På onsdagen under en av många viktiga tidsträningar inför kock-EM, Bocuse d'Or Europe som avgörs nästa vecka på Stockholmsmässan, skar sig Sveriges deltagare Tommy Myllymäki så illa att han fick åka till akuten.

– Det var vid lunch, han skar sig på en global-kniv i ett finger och fick åka till Södersjukhuset, säger hans presskontakt  Moa Abrahamsson Byström.

Efter två timmar var Tommy Myllymäki tillbaka i köket med några stygn i finget och fortsatte upplagningen av sina två tävlingsrätter.

– Inte för en sekund tänkte jag att inte inte skulle kunna fortsätta som planerat. Jag är alldeles för fokuserad på uppgiften och tävlingen, säger Tommy Myllymäki till SvD.

Det planerade evenemanget där ett antal inbjudna gäster skulle få smaka hans två Bocuse d'Or rätter fick dock ställas in.

För tre år sedan när Tommy Myllymäki tävlade i kock, VM, Bocuse d'Or i Lyon, skar han sig i tummen i början av tävlingen och tappade runt 15 minuter av den värdefulla tävlingstiden innan blodflödet hade stillats.

Även i tv-programmet Kockarnas kamp 2012 höll en skärskada på att bli Tommys fall i semifinalen när skar sig illa när han öppnade ostron. Stefano Catenacci gick då om honom och lyckades direktkvalificera sig till finalen. Tommy Myllymäki lyckades dock också hamna i final och vann sedan hela tävlingen.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons