Lång väntan på båtplats

Lång väntan Båtplatserna i Stockholm räcker inte till. Har man otur får man vänta upp mot tio år på att få lägga båten i sjön. Nu ser Stockholms stad över möjligheten att bygga fler båtplatser i stan.

Uppdaterad
Publicerad
Lars Åke Werner och Göran Wahlberg, medlemmar vid St: Eriks båtklubb i Vasastan, menar att man förr hade sin båtplats ute i skärgården där båten fick motsvara sommarstugan, medan man i dag är mer upptagen och därför föredrar att ta en sväng över dagen. Då är det bra att ha skutan nära, helst utanför huset. 
– Om de i Hammarby sjöstad kan tänka sig att ha sin båt i Årstaviken så har de nog lättare att få en plats. Det är inte så himla långt att resa. Men de vill ha båten precis utanför knuten, säger Göran Wahlberg, varvschef.

Lars Åke Werner och Göran Wahlberg, medlemmar vid St: Eriks båtklubb i Vasastan, menar att man förr hade sin båtplats ute i skärgården där båten fick motsvara sommarstugan, medan man i dag är mer upptagen och därför föredrar att ta en sväng över dagen. Då är det bra att ha skutan nära, helst utanför huset. – Om de i Hammarby sjöstad kan tänka sig att ha sin båt i Årstaviken så har de nog lättare att få en plats. Det är inte så himla långt att resa. Men de vill ha båten precis utanför knuten, säger Göran Wahlberg, varvschef.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMANN
Annons

Varmare väder och smältande isar innebär båttider. Men nyblivna båtfantaster i Stockholm får vänta länge på en båtplats i stan, köerna växer ständigt och få säger upp de platser som de har. Det är en långsam marknad.

– Som varumärke är fritidsbåtlivet viktigt för Stockholm. Men det är svårt för båtklubbarna att bygga ut och de får mindre områden i stan, säger Patrik Lindqvist på Svenska Båtunionen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons