CSN och högskolor har svårt att enas

CSN och representanter från de tekniska högskolorna höll i tisdags sitt tredje och sista möte med anledning av de återkrav som skickats ut till tusentals studenter. I slutet av månaden ska resultatet presenteras för regeringen. Men parterna har ännu inte lyckats hitta en lösning. –Skyttegravarna känns ganska djupt grävda, säger KTH:s ordförande Ivan Milles.

Publicerad
Annons

I våras drabbades tusentals studenter av dryga återbetalningskrav från CSN – trots att de studerat heltid. Skälet var, som SvD tidigare berättat, att högskolorna och CSN räknar heltidsstuderande på olika sätt. Sedan dess har flera högskolor motvilligt tvingats se över sina utbildningar för att undvika att fler studenter drabbas.

Men de nya uppläggen innebär kraftiga försämringar i utbildningen, anser bland annat KTH som ska presentera sitt åtgärdsförslag till CSN i början av december. Tentamensperioder efter jul i stället för före, borttagna omtentamensperioder, och tidigarelagda terminsstarter är några tänkbara konsekvenser som missgynnar studenterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons