ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Trender vi minns på Google

Kommer ni ihåg Bebo? Eller Britney Spears? De har dominerat Googles sökningar de tio senaste åren för att sedan falla i glömska. Bläddra dig igenom svepet för att se hur trenderna förändrats (eller inte) sedan 2004 både i världen och i Sverige. Notera att åren 2004 till 2008 samt 2010 gjordes det inga svenska sammanställningar.

Tobias Sahlén
Publicerad

Mest sökt 2004, globalt: Britney Spears
2004 var ett stort år för Britney. I januari gifte hon sig med Jason Allen Alexander och 55 timmar senare hade äktenskapets annullerats. Sju månader senare hade hon gängat sig igen, den här gången med Kevin Federline (det äktenskapet höll längre). Paret fick sedan en reality-teveserie (Britney & Kevin Chaotic). Hon gav sig också ut på The Onyx Hotel Tour som sedan fick avbrytas efter att Britney skadat sitt knä under en videoinspelning. I slutet på 2004 släppte hon också ett Greatest hits-album som sålde över 5 miljoner exemplar. Samtidigt blev hennes cover på James Browns ”My Prerogative” en listframgång. Så inte är det särskilt konstigt att hon blev mest sökta i världen 2004.

Mest sökt 2005, globalt: Janet Jackson
Trots att världen såg två stora naturkatastrofer inom ett år (tsunamin, 3:a, och orkanen Katrina, 2:a) med hundratusentals dödsoffer som följd var det artisten Janet Jackson som blev mest sökt på Google 2005. Lite konstigt kan tyckas speciellt med tanke på att den stora Timberlake och Jackson-skandalen, där Jackson visade bröstet för 140 miljoner tevetittare under Super Bowl-finalen skedde 2004. 2005 tog Jacksons karriär en mer seriös riktning och hon mottog ett humanitärt pris flr hennes arbete med Aids i Los Angeles men hon släppte inget album. 2005 var också året då brodern Michael Jackson stod åtalad för övegrepp mot barn men det förklarar ändå inte riktigt varför det var janet som var mest sökt 2005.

Laddar…
Mer från Startsidan