ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Analys

Lena Hennel:

”Svårare för Borg övertyga väljarna”

Regeringens valbudget går loss på 25 miljarder. Hittills har Anders Borg som Spara varit en av alliansens största tillgångar. När regeringen nu, enligt experterna, tummar på reglerna för att kunna satsa riskerar han att utmålas som Slösa. Det får S att hoppas på en finansministerfajt.

Lena Hennel
Uppdaterad
Publicerad

Strax före kvart i elva ställde de upp sig på trappan för fotografering. Lätt solbrända politiker i sommarkläder. Lite smågnabbande med medierna och någon som kopierade det gamla tricket att själv ta en bild på journalisterna. Det var en välregisserad föreställning när den socialdemokratiska gruppstyrelsen träffades på Bommersvik på fredagen. Ambitionen var självfallet att mana fram visionen av en framtida S-regering.

”Jättelarvigt”, tyckte statsministerns presschef Roberta Alenius om det socialdemokratiska tilltaget när regeringen två timmar senare ställde upp sig på Harpsund för sin traditionsenliga bild. Men det här var dagen D. Med drygt ett år kvar till riksdagsvalet handlar det om att försöka sätta Dagordningen.

Laddar…