Recension

Greken på hörnetSemesterlycka på hemmaplan

På Greken på hörnet blir du mätt men inte överraskad. Restaurangens rätter är gedigna, stora och prisvärda. Och man påminns på ett hemtamt vis om att det kanske är dags för en tur till de grekiska öarna igen.

Publicerad
Annons

Den har några år på nacken nu, Greken på hörnet. Precis som den allmänna Greklandsvurmen - det var ett tag sedan souvlaki kändes som det allra hetaste i matväg och en semester på Naxos som den absoluta lyxen.
Men ändå, det finns inget som är så avslappnande att falla tillbaka på som något tryggt och välbekant. Det behövs bara lite zorbatoner i högtalarna och mustig tsatziki för att semestergrekiskan ska börja ploppa upp i huvudet.

Greken på hörnet har det mesta som man vill att ens grekiska semesterortsrestaurang ska erbjuda men så sällan gör. Inga flottdrypande fabriksstrips till grillspettet, utan istället sprött friterade potatisskivor, eller ris om man så önskar. Ovan nämnda tzatsiki är precis så välsmakande krämig som du trodde att din egen hemmagjorda var tills du påmindes om motsatsen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons