”Ge oss en bättre chans att stoppa smugglingen”

Illegala vapen beslagtagna av Tullverket. Nya siffror visar att största delen av alla smugglingsförsök numera sker i det vanliga postflödet - 7 av 10 vapen.
Illegala vapen beslagtagna av Tullverket. Nya siffror visar att största delen av alla smugglingsförsök numera sker i det vanliga postflödet - 7 av 10 vapen. Foto: Tomas Oneborg

Låt oss få avlasta Polisen i större utsträckning än vad vi nu kan göra. Det skriver Johan Lindgren, förbundsordförande Tull-Kust, som menar att en ensidig satsning på resurser till Polisen inte räcker för att slå mot organiserad brottslighet.

Publicerad
Annons

Regeringens uppgift är att skydda medborgarna genom att motverka införseln av farliga varor som kan vara skadliga för människors liv och hälsa. Handeln med insmugglade varor som vapen, narkotika och alkohol är betydande. Därför är arbetet mot den organiserade brottsligheten i hög grad beroende av en fungerande gränskontroll. Ett problem är att brottsbekämpningen består av olika delar som olika myndigheter ansvarar för. Tullen är en av dessa myndigheter, men måste få resurser att möta utmaningarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons