Recension

Love re-mixLove re-mix (Moderna dansteatern)

Publicerad
Annons

Det ska vara ”mix” nu för tiden. Man tar med sig workshopen in på scenen och pusslar ihop ett koncept: ord och rörelser, musik och personliga infall. Gärna med återanvändning av materialet. Bo Arenander har förvisso ägnat sig åt sceniska hybridformer länge, på senare år med dansare ur olika generationer.
Denna gång är det en kvintett ungdomar som får ge sig ut på ”kärlekens stigar” omgivna av musik från unga Göteborgstrion Midaircondo (Lisa Nordström, Lisen Rylander, Malin Dahlström). De spelar improviserad electronica via laptops men tillför akustisk flöjt, saxofon och sång till de sfäriska, pulserande looparna.
Tilltalet är ungt, även om scenografen Peter Nylander har stoppat in döden – en svart kistformad dyscha – som motpol till den röda erosfåtöljen i vilken dansarna glider runt och klamrar vid varandra.

Koreografin är av nutidstyp: kast, fall, infånganden. En dansare blir utan partner men bryter isär ett par och finner sin man. Ibland för stämningen tankarna till den trolska skogen i Shakespeares En midsommarnattsdröm, ibland anar jag koreografen som likt en Thomas Mann nostalgiskt betraktar ungdomens fräschör. Killarna vid ”havet” smörjer in sig med cocosolja och brottas i mjukt samspel.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons