”Behovet måste få styra”

Partisekreterare Per Schlingman (m) vill ha en lagändring så att äldre får rätt att jobba även efter sin 67-årsdag. Men Svenskt Näringsliv varnar för att låta arbetstagaren bestämma pensionsålder själv. ”Behovet måste styra”, säger Carina Lindfelt på Svenskt Näringsliv till SvD.se

Publicerad
Annons

Partisekreterare Per Schlingmann (m) vill få bort dagens åldersdiskriminering och hindra arbetsgivare från att kunna säga upp anställda som blivit för gamla. I SvD Politik Direkt i dag öppnar han för en lagändring så att äldre får rätt att jobba kvar även efter sin 67-årsdag. Svenskt Näringsliv ser inga problem med att äldre tillåts jobba längre men vill att en lagändring ger arbetsgivaren rätt att avgöra vilka behov som finns på arbetsplatsen.

– Det finns flera goda exempel på när äldre berikar arbetsplasten, domarkåren där jag själv arbetat är ett bra exempel på hur man tillvaratar äldres erfarenheter, säger Carina Lindfeldt, ansvarig för avdelningarna arbetsmarknad & förhandlingsservice på Svenskt Näringsliv till SvD.se.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons