Regelbördan ännu tung för företagen

Efter fem år med regeringen Reinfeldt står företagen och trampar. Grunden har lagts för att regeringen ska kunna genomföra stora strukturella förändringar på företags­området. Nu väntar företagen otåligt på att bland annat arbetsrätten ska reformeras.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Företagens förväntningar var höga på att regeringen skulle underlätta företagandet efter tio år av socialdemokratiskt Göran Persson-styre. Regeringen Reinfeldts ambitioner var också höga. Målet var att företagens administrativa kostnader genom regelförenklingar skulle minska med 25 procent under perioden 2006–2010. När den senaste mätningen presenterades 2010 hade kostnaderna dock bara minskat med 7,3 procent och målet förlängdes till 2012.

Ansvaret för regelförenklingarna har legat på Maud Olofssons bord. Nu är det Annie Lööf som får ärva ambitionen att minska regelbördan. Hur det går med det arbetet kommer vi att få svar på först våren 2013 när nya siffror presenteras. Företagens intresseorganisationer är dock överens om att det inte saknas reformer för Annie Lööf att ta tag i.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons