Här dukas för takfest med New York-känsla

Utbudet av uteserveringar i Stockholm har knappast varit större. I år satsar fler restauranger och hotell än vanligt på att skapa en unik servering utomhus. SvD guidar till fem nygamla ställen för dagar när solen gassar.

Anna Norström
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Spritmuseums uteservering Bryggan har i år uppdaterats och fått ny design och robusta trämöbler. Här serveras framförallt svenska hantverksdrycker: från hemmagjord kombucha och tonic från egna dryckeslabbet till gin och naturvin från svenska producenter.

Hittills har de alkoholfria alternativen varit en svalkande storsäljare: tonics går att få i smakerna gurka, björk och rabarber. Matmässigt serveras lunch plus enklare snacks som brandadekroketter och syrlig mjukglass, signerat kocken Petter Nilsson. I sommar lovas också gästspel med kockar utifrån.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons