Brittisk rapport: Brexit tynger företagen

Den brittiska flaggan framför Big Ben i London. En rapport från det brittiska parlamentet konstaterar att brexit inneburit en börda för brittiska företag. Arkivbild.
Den brittiska flaggan framför Big Ben i London. En rapport från det brittiska parlamentet konstaterar att brexit inneburit en börda för brittiska företag. Arkivbild. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Storbritanniens handel med EU har skadats av brexit, konstateras i en tvärpolitisk parlamentsutredning som presenterades på onsdagen.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Det handlar bland annat om mer pappersarbete och allmänt ökad byråkrati för brittiska företag. Lägg därtill leveransförseningar på grund av gränstvister och annat krångel. I rapporten, som det brittiska parlamentets kommitté för ”offentliga medel” står bakom, poängteras samtidigt att det ibland är svårt att skilja effekterna av brexit från effekterna av pandemin.

Men kommitténs huvudslutsats, och den ”enda påvisbara effekten” av Storbritanniens utträde från EU:s inre marknad och tullunion i början av förra året, var att företagen fick ökade bördor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons