”Fyra partier ska bära upp den här regeringen”

Nooshi Dadgostar höjer kravbilden över vad Vänsterpartiet kräver för att släppa fram Magdalena Andersson som ny statsminister.
Nooshi Dadgostar höjer kravbilden över vad Vänsterpartiet kräver för att släppa fram Magdalena Andersson som ny statsminister. Foto: Henrik Montgomery/TT, Lotte Fernvall/TT

Det räcker inte med att inleda förhandlingar – Vänsterledaren Nooshi Dadgostar skärper nu tonen och kräver en färdig uppgörelse som ska presenteras offentligt för att släppa fram Magdalena Andersson som statsminister. Även Centerpartiet kräver en färdig överenskommelse.

Publicerad
Stefan Löfven förväntas lämna in sin avskedsansökan som statsminister tidigt denna vecka.

Stefan Löfven förväntas lämna in sin avskedsansökan som statsminister tidigt denna vecka.

Foto: Adam Ihse/ TT
Annons

Magdalena Andersson har redan tillträtt som partiledare för Socialdemokraterna. Men för att hon ska axla rollen även som statsminister måste Stefan Löfven avgå och riksdagen släppa fram henne.

Stefan Löfven har sagt att han kommer att gå till talmannen och begära entledigande ”tidigt i veckan”. Men regeringen förhandlar fortfarande med Centerpartiet om förändringar i arbetsrätten, uppluckrat strandskydd och stärkt äganderätt för skogsägare – de tre krav som C ställde för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister efter att han röstats bort i regeringskrisen i somras.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons