ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kontorets död eller: länge leve kontoret?

PODD | Forskningen är entydig – det öppna kontorslandskapet är inte bra för oss. Ändå har vi suttit i det i över 100 år. Är det nu vi till slut tar farväl?

SvD
Publicerad
Annons
Efter reklamen visas:
Kontorets död – länge leve kontoret?

40 procent av svenskarna har jobbat hemifrån under pandemin. Med distans till den obarmhärtiga lysrörsbelysningen och kollegornas högljudda mobilsamtal har vi lärt oss uppskatta tystnaden. Och att få ha på oss kläder med mjuka resår.

Det här är många arbetsgivare ytterst medvetna om och försöker nu på olika sätt tillmötesgå de anställdas önskemål om ett bättre arbetsklimat. Det var faktiskt också så som det öppna kontorslandsskapet en gång föddes, man ville gifta ihop arbete med känslan av att vandra i en lummig park.

På en kvart får du veta hur en idé om en platt och öppen arbetsplats kunde slå så fel. Och hur kontoret ska se ut efter pandemin. Med SvD.s arkitekturskribent Elisabet Andersson.

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons