ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Är guldåren slut för alla entreprenörer?

Spotifys vd Daniel EK.
Spotifys vd Daniel EK. Foto: Lars Pehrson

PODD | Tech-entreprenörerna har blivit vår tids superstjärnor. Men nu har den ekonomiska krisen gjort att även de största jättarna blöder. Och ännu värre är det för dem som fortfarande jagar drömmen.

SvD
Publicerad

Året är 2019 och rapstjärnan Snoop Dogg ska hjälpa svenska Klarna att erövra USA. Och samtidigt blir Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski själv en stjärna. Hajpen kring tech-startups och deras grundare är enorm och många drömmer om att ta sig i den mytomspunna världen.

Några år senare har verkligheten kommit ikapp och även företag som just Klarna och Spotify rasar på börsen och behöver göra sig av med personal. Under årets sista kvartal mer än halverades investeringarna på den amerikanska marknaden, som världens största. Investeringarna minskade med över 22 miljarder dollar. Ännu kämpigare är det för dem som ännu kämpar om investerarnas gunst. En av dem är David Knutsson, som vi hör om i detta avsnitt av Dagens Story.

På en kvart får du veta om eran för startup-bolagen helt är över nu, och vad investerarna istället vill göra med pengarna. Med Björn Jeffery tech-analytiker på SvD och Ivan Solander reporter på SvD Näringsliv.

Efter reklamen visas:
Är guldåren slut för alla entreprenörer?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.