Så blir du blåst på bolåneräntan

Foto: Stina Stjernkvist

PODD | 2022 började med nollränta men avslutades med en kalldusch för alla med bolån. Och värre kan det bli. När riksbanken höjer räntan följer bankerna efter: men hur mycket tjänar de på dig egentligen?

SvD
Publicerad
Annons

Storbankernas räntesättning för bolån blir allt snårigare. När räntorna rör sig mer än vi varit vana vid kan bolånekunder , trots högre ränterabatt, få sämre räntevillkor än tidigare. Som kund gäller det att hålla koll på två begrepp som bankerna använder sig av: listränta och genomsnittsränta.

– Håller man inte koll på de här parametrarna så är risken att man tror att man har fått bättre räntevillkor fast det är tvärtom, säger Fredrik Nordquist, jurist på Konsumenternas bank- och finansbyrå.

Men hur ska man då göra för att inte betala mer pengar än nödvändigt?

På en kvart får du veta hur tufft läge kan bli framåt – och hur du ska göra för att inte bli lurad av din bank. Med Joel Dahlberg, reporter på SvD Näringsliv.

Efter reklamen visas:
Så blir du blåst på bolåneräntan

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons