ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

21.00: Alliansens partiledare frågas ut

Ungdomsarbetslösheten, de ökande klyftorna i samhället och integrationen dominerade första halvlek i TV4-utfrågningen av alliansen på tisdagskvällen. De fyra partiledarna försökte uppträda samspelt men några gånger sprack den borgerliga fasaden. FP-ledaren Jan Björklund ilsknade också till på en av programledarna.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Det blev bäst bett i utfrågningen när frågan om integrationen kom på tal. Speciellt vändes blickarna mot Jan Björklund som både fick ta avstånd från ett misslyckat burkautspel från en lokal FP-avdelning i Östersund och samtidigt försvara en rad FP-förslag om burkaförbud i skolan, gynundersökning av unga flickor och kortare föräldraförsäkring för barn som fötts utomlands. Till sist blev det för mycket för Jan Björklund som fräste ifrån mot programledaren Jenny Östergren.

– Man måste kunna diskutera utan att anklagas för främlingsfientlighet. Du går för långt i anklagelserna och insinuerar att vi har en massa främlingsfientliga förslag. Min mamma var krigsflykting och mina barn är adopterade från andra sidan jordklotet, sade han.

Laddar…