ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Biografskytt satte naziflagga på puben

En bild från 2001 visar hur den nu misstänkte biografskytten Johan Houser hade hängt upp en hakkorsflagga på sin pub i La Grange, Louisiana, för att protestera mot att alkoholtillståndet dragits in.
En bild från 2001 visar hur den nu misstänkte biografskytten Johan Houser hade hängt upp en hakkorsflagga på sin pub i La Grange, Louisiana, för att protestera mot att alkoholtillståndet dragits in. Foto: Nat Gurley/TT

John Houser som sköt ihjäl två människor och sedan tog sitt eget liv på en biograf i den amerikanska delstaten Louisiana hade ett förflutet fyllt av samhällshat. Men sitt dödliga vapen köpte han lagligt.

TT
Publicerad
Annons

Dådet kommer ge nytt bränsle åt debatten om de amerikanska vapenlagarna.

Det tycks ha varit den 59-årige John Housers ursprungsplan att fly i en bil efter att ha genomfört skjutningen i staden Lafayette på torsdagskvällen lokal tid. Den blå Lincoln som han parkerat nära biografens nödutgång hade han bytt registreringsskyltar på. Bilnycklarna låg gömda på ett av däcken och senare hittade polisen bland annat en kvinnoperuk och solglasögon på det motellrum Houser hyrde i närheten av biografen.

Laddar…