Storbritannien tar krafttag mot storbolagens skattefusk

Frågan om hur mycket eller lite amerikanska storföretag betalar i bolagsskatt i Storbritannien har blivit en het potatis. Senaste tiden har brittiska medier flitigt rapporterat om att till exempel Apple som endast betala två procent i bolagsskatt utanför USA. Därmed följer bolaget samma mönster som Amazon, Google, Starbucks och Facebook. Det skriver The Telegraph.

SvD Näringsliv
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Enligt tidningen vill Storbritannien driva frågan vidare på internationell nivå för att se till att globala storföretag ”betalar sin rättmätiga del”, uppger den brittiska finansministern George Osborne. Finansministern meddelade under i veckan att han kan tänka sig att leda det internationella arbetet som krävs för att förhindra att internationella företag flyttar vinster till skatteparadis, skriver The Telegraph.

– Vi kommer att lägga mer resurser för att se till att multinationella företag betalar rätt skatt. Vi har, tillsammans med Tyskland och Frankrike, bett OECD om att fortsätta sitt arbetet att kartlägga bolagsskatterna. Frågan om bolagsskatterna kommer att bli en prioriterad fråga från vår sida under vårt år som ordförandeland för G8-länderna nästa år, säger George Osborne.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons