Hårdare press på den spanska regeringen

Den spanska regeringen blir allt mer pressad av de höga räntorna. Nu utlovar den nya åtgärder för att få bukt med skattebedrägerier samtidigt som toppolitikern i Madridregionen vill lämna över ansvaret för sjukvård och utbildning till den nationella regeringen för att spara pengar.

Publicerad
Annons

Oron för den ekonomiska utvecklingen i Spanien fortsatte under onsdagen inför att premiärminister Mariano Rajoy skulle hålla ett tal för att förklara strategin bakom de mest omfattande budgetbesparingarna på tre decennier. Rajoy har varit premiärminister i snart fyra månader men har inte lyckats övertyga aktörerna på kapitalmarknaden om att landet kan få ned det stora budgetunderskottet, hantera de svaga bankerna och få de olika regionerna att sanera sina budgetar.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg/Direkt kommer den spanska regeringen senare i veckan att betsluta om en rad åtgärder som behövs för att få ned skattefusket. Det talas även om att förbjuda kontanttransaktioner på över 2 500 euro som inbegriper åtminstone en professionell entreprenör.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons