”Jag tror att man kan lagstifta 2017”

Arbetet med en kvoteringslag är redan i full gång. Jämställdhetsminister Åsa Regnér tror att ett lagförslag kan läggas fram redan 2017. Men hon vill inte svara på om hon tror att företagen ska lyckas nå upp till regeringens krav innan hotet blir verklighet.

Publicerad
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), 49 år, tjänade tidigare 898 126 kronor, enligt Aftonbladet. Det innebär att ministerposten för med sig en löneförhöjning på 589 874 kronor årligen, motsvarande 49 156 kronor i månaden.
Åsa Regner har tidigare varit generalsekretare för RFSU. Hon kommer senast från posten som landschef för UN Women i Bolivia.

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), 49 år, tjänade tidigare 898 126 kronor, enligt Aftonbladet. Det innebär att ministerposten för med sig en löneförhöjning på 589 874 kronor årligen, motsvarande 49 156 kronor i månaden. Åsa Regner har tidigare varit generalsekretare för RFSU. Hon kommer senast från posten som landschef för UN Women i Bolivia.

Foto: TT
Annons

Mansdominansen i storföretagens bolagsstyrelser har länge varit ett rött skynke för jämställdhetspolitiker. Genom åren har regeringar av olika färg manat näringslivet till bättring med armbågen: alternativet är kvoteringslagstiftning, har varit budskapet.

Någon lagstiftning har emellertid aldrig införts. Men i en längre intervju med SvD Näringsliv inför internationella kvinnodagen insisterar jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) på att en reglering ligger nära i tid.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons