Krönika

Per Wästberg:Tur att pappa tröttnade på SvD:s ledarsida

Per Wästberg
Erik Wästberg (tvåa f h) försöker tillsammans med Sven Jerring, Stieg Trenter, Hasse Ekman och Ernst Salén skilja svenska och amerikanska cigaretter åt i en tävling anordnad av Expressen 1949, ett par år efter att han grundat sin mikrofilmsföretag.
Erik Wästberg (tvåa f h) försöker tillsammans med Sven Jerring, Stieg Trenter, Hasse Ekman och Ernst Salén skilja svenska och amerikanska cigaretter åt i en tävling anordnad av Expressen 1949, ett par år efter att han grundat sin mikrofilmsföretag. Foto: TT

Min far och mormonkyrkan i USA skapade släktforskares dröm – ett arkiv över samtliga svenska och finska kyrkoböcker. Och allt började med att pappa inte längre hade lust att skriva kolumner på SvD:s ledarsida.

Publicerad
Annons

Danilo Kiš var 54 år då han dog i cancer. Jag träffade honom hos Susan Sontag, som inte var ensam om att önska honom Nobelpriset. Han besökte Sverige ett par gånger och i hans berättelse ”De dödas encyklopedi” tillbringar en forskare en natt i Kungliga Biblioteket i Humlegården. Hon visas omkring av vakten herr Cerberus och får tillgång till ett unikt exemplar av en bok som rymmer en biografi av varje vanligt liv sedan 1789.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons