RecensionTv-serier

Line of duty – säsong 6”Line of duty” lever på gamla meriter

Vicky McClure och Kelly Macdonald i nya säsongen av ”Line of duty”.
Vicky McClure och Kelly Macdonald i nya säsongen av ”Line of duty”. Foto: SVT

En trött och tvehågsen sjätte säsong av ”Line of duty” är kanske snarare en kongenial gestaltning av den leda och frustration som råder på antikorruptionsenheten AC-12.

Jan Söderqvist
Publicerad
Annons

En journalist är mördad – en bråkig tv-journalist som ställde jobbiga frågor om kopplingar mellan organiserad brottslighet och korrumperade poliser. Utredningen verkar gå på tomgång. Den som till slut presenteras som huvudmisstänkt är en ung man med så pass gravt handikapp att han inte går att förhöra i någon egentlig mening utan mest sitter och jämrar sig med huvudet i händerna. En närmast löjligt lämplig syndabock, med andra ord.

Och då är frågan om bristen på konkreta resultat är resultatet av medvetet sabotage. Vill utredningsledaren, kommissarie Joanne Davidson (Kelly McDonald) verkligen lösa fallet, eller finns det anledning att ifrågasätta hennes inställning? Hon har vaksamma, misstänksamma ögon på sig. En kvinnlig underlydande hör av sig till antikorruptionsenheten AC-12. Det är vår gamle vän Steve Arnott (Martin Compston) som tar emot hennes uppgifter, initialt utan något brinnande intresse.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons