IFK Göteborg: ”Vi måste bli ännu mer affärsmässiga”

– Målet i år är att nå ett nollresultat och på ytterligare ett års sikt ett plusresultat, i syfte att bygga upp vårt kapital.

Det säger IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly.

 

Mark Malmström
Publicerad
Annons

Hur kommenterar du klubbens ekonomi de senaste åren?
De senaste tre åren har inneburit resultat i form av ett litet minus varje år. Under 2013 fick vi ett resultat före avskrivningar omfattande 6,7 Mkr. Efter våra avskrivningar omfattande 10 Mkr erhöll vi en förlust motsvarande 3,3 Mkr. Det beror delvis på att en huvudsponsor valde att avbryta sitt partnerskap i sent skede och där vi inte lyckades att täppa till det gap det innebar. Vidare gör vi under 2013 investeringar och en medveten sportslig satsning omfattande förlängda kontrakt med ett par spelare samt nyförvärv av ytterligare ett par spelare. Vårt fokus är att nå sportslig och kommersiell framgång genom att ha ett starkt, slagfärdigt och konkurrenskraftigt lag på fotbollsplanen samt att finna nya intäktsvägar genom kundorientering och kreativitet. Målet i år är att nå ett nollresultat och på ytterligare ett års sikt ett plusresultat i syfte att bygga upp vårt kapital.

Hur tänker ni konkret förbättra ekonomin kommande år?
- Vi måste bli mer effektiva i hela verksamheten och skapa större avkastning per satsad krona. Det gäller både den kommersiella och sportsliga delen av verksamheten.

– Vi hoppas inom kort att få till ett hyresavtal enligt s.k. ”Clean court”-modell, vilket skulle innebära att vi likt övriga storklubbar kan erbjuda exponering i samband med våra matcher. Vår ambition är också att utveckla våra arrangemang på arenan det vill säga flera upplevelser av glädje på plats i syfte att skapa ytterligare möjligheter till restaurangintäkter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons