En tröstande röst för unga utsatta

Nätmobbningen skördar liv. Men amerikanska lokalpolitikern Joel Burns har räddat mobbningsoffer från självmord – genom nätet. Nu får han QX ­hederspris på Gaygalan, som visas på TV4 på lördag.

Publicerad
Joel Burns oplanerade bidrag till ”Det blir bättre”-kampanjen för unga homosexuella mobbningsoffer spreds som en löpeld på nätet. ”Att jag är politiker i Texas gjorde mycket till, hade jag bott i New York eller San Fransisco hade det nog inte uppmärksammats”, säger han. Här framför statyn av  Carl Wilhelm Scheele i Humlegården i Stockholm.

Joel Burns oplanerade bidrag till ”Det blir bättre”-kampanjen för unga homosexuella mobbningsoffer spreds som en löpeld på nätet. ”Att jag är politiker i Texas gjorde mycket till, hade jag bott i New York eller San Fransisco hade det nog inte uppmärksammats”, säger han. Här framför statyn av Carl Wilhelm Scheele i Humlegården i Stockholm.

Foto: DAN HANSSON
Joel Burns.

Joel Burns.

Foto: DAN HANSSON
Annons

Joel Burns bestämde sig samma dag och skrev anförandet till stadsfullmäktige på lunchen. Han skulle komma ut – som mobbningsoffer. Att han var bög visste alla redan.

–Jag hade aldrig berättat om mobbningen. Jag trodde att det var något som hörde till när man är barn. Jag önskar att jag kunnat visa mitt 13-åriga jag allt fantastiskt som kommit senare i livet: när jag mötte min man under Clintonkampanjen 1992, när vi gifte oss på en ranch, när jag själv blev folkvald, när min gamla pappa nyligen skrevs ut från sjukhuset.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons