Så ska Hägglund rädda äktenskapet

Låt en myndighet registrera och bekräfta kärleken. Det skulle enligt kd-ledaren Göran Hägglund kunna vara ett sätt att lösa regeringens interna konflikt om den könsneutrala äktenskapslagstiftningen. Han öppnar också för nya kärnkraftverk när de befintliga faller för åldersstrecket.

Dan Nilsson
Publicerad
Annons

En av alliansregeringens stora knäckfrågor är hur man ska komma vidare med att göra äktenskapslagstiftningen könsneutral. I den frågan står motståndarna kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglunds grundhållning är att det inte finns någon anledning att ändra på lagen. Men han skissar samtidigt på olika modeller som, enligt honom, skulle kunna lösa motsättningarna.

– Man kan tänka sig att det par som vill manifestera sin kärlek gör det genom att registrera det hos en myndighet och sedan ordnar man de festligheter man själv vill. Antingen hemma eller att man går till kyrkan och säger att man vill ha en ceremoni. Då tror jag att man har löst konflikterna som ligger i lagstiftningsfrågan, säger Göran Hägglund.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons