RecensionNy musik

Roisín machine”Discomonster” – troligen ett av årets starkaste album

Roisín Murphy.
Roisín Murphy.

Roisín Murphy har rösten och energin att skapa en euforisk discofest. Nya albumet ”Roisin machine” är ett discomonster som förmodligen kommer att sluta som ett av årets starkaste album.

Publicerad
”Roisín machine” av Roisín Murphy.

”Roisín machine” av Roisín Murphy.

Annons

Trots att hennes karriär har pågått sedan mitten på 90-talet har irländska Roisín Murphy ständigt varit ett namn lite vid sidan om många långt mindre spännande kollegor. Hon är fortfarande kanske mest känd för sina hits som sångerskan från Moloko, duon som i slutet av 90-talet hade sockersöta, men ändå högkvalitativa disco-house-hits som ”Sing it back”, ”The time is now” och ”Forever more”. Något som också har gjort Roisin Murphy till en gayikon av rang. Och det kunde ha slutat så, med att hon åkte runt på 90-tals-festivaler och levde på gamla meriter.

I stället har hon gått en helt annan väg och jobbat tillsammans med några av dansmusikens mest intressanta namn, såsom Maurice Fulton och Dj Parrot/Crooked Man. Hon har remixats av bland andra Soulwax, JD Twitch, Cosmodelica, Psychemagik och Horse Meat Disco, vilket sammantaget placerar henne i såväl en europeisk acid house-kontext som i ett rakt nedstigande led från den moderna klubbkulturens födelse på The Loft i New York för 50 år sedan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons