ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Frankrike på väg att förbjuda sex med barn

Under förra årets Césargala i Frankrike hölls stora demonstrationer mot filmregissören Roman Polanski, som har haft samlag med en trettonårig flicka. Arkivbild.
Under förra årets Césargala i Frankrike hölls stora demonstrationer mot filmregissören Roman Polanski, som har haft samlag med en trettonårig flicka. Arkivbild. Foto: Rafael Yaghobzadeh/AP

Efter flera incest- och pedofiliskandaler är Frankrike i färd med att för första gången införa en lag som automatiskt förbjuder sex med personer under 15 år. Vuxna som haft sexuellt umgänge med en underårig ska inte kunna försvara sig med att barnet ”var med på det”.

Teresa Küchler
Uppdaterad
Publicerad
Annons

BRYSSEL. Inom kort ska franska politiker ta ställning till en ny lag som spikar åldern för sexuellt samtycke vid 15 år. Sexuellt umgänge med en person under 15 blir då automatiskt ett brott, även om det inte förekommit våld, hot eller motstånd före och under akten.

– Ingen vuxen ska kunna förlita sig på försvaret att det fanns samtycke, sade justitieminister Éric Dupont-Moretti i nationalförsamlingen i veckan.

Laddar…